Skip to main content

Vytauto kalnas, dar kitaip vadinamas Birštono piliakalniu, yra vienas iš žinomiausių ir aukščiausių piliakalnių Lietuvoje. Čia stovėjo medinė pilis, saugojusi Trakų kunigaikštystę nuo kryžiuočių puldinėjimų. Iš šios pilies jodavo medžioti Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas, taip pat joje lankydavosi užsienio šalių didikai.

Pirmąkart pilis metraštininkų paminėta 1382 metais. Tačiau jos istorija siekia gerokai senesnius laikus. Pagal archeologinius radinius, rastus kalno papėdėje, nustatyta, kad gyvenvietės čia būta apie I tūkst. vidurį – XV a. pr.

Kalno šlaitų aukštis siekia iki 20 metrų. Stačiais laiptais pakilus į piliakalnio viršūnę atsiveria puikus vaizdas į Nemuną, kur galima apžvelgti vieną iš Nemuno kilpų. Ne mažiau įspūdingas vaizdas į Vytauto kalną atsiveria ir plaukiant Nemunu. Juo galėsite grožėtis ar įsiamžinti asmenukėje tiek kelionės pradžioje, tiek pabaigoje. Todel nedvejodami užsisakykite nepakartojamą pramogą sau arba padovanokite ją savo draugams ar artimiesiems!

Užsakyti plaukimą

Kitos lankytinos vietos

Filter

Pramogos Birštone - Vytauto kalnas

Vytauto kalnas

Vytauto kalnas, dar kitaip vadinamas Birštono piliakalniu, yra vienas iš žinomiausių ir aukščiausių piliakalnių Lietuvoje.…
Pasiplaukiojimas laivu Birštone - Ožkų pečius

Ožkų pečius

Prie Verknės ir Nemuno santakos stūkso gamtos paminklas – atodanga su atsivėrusia konglomerato uola, žmonių…
Pramogos Birštone

Verknė

Verknė – vingiuota, vietomis gan srauni itin skirtingu kraštovaizdžiu ir tėkmės pobūdžiu pasižyminti upė. Įteka…
Plaukimas laivu Birštone

Mažoji Nemuno kilpa

Įdomiausias Nemunas vidurupyje. Tai ypač vertinga, nepaprasto grožio apie 60 km ilgio upės atkarpa. Jau…